- Fernisering
Leave a comment

Udstillingen “Norden på Papir” var en stor succes.

Helt i tidens ånd sætter Galleriet Hornbæk påskeudstilling op med fokus på nordiske kunstnere og deres arbejde på papir.

Værkerne repræsenterer en vifte af teknikker fra akvarel, tegning, grafik til installation. Billedsproget skifter mellem det konkrete, det abstrakte og det naturalistiske, og vi bevæger os i tiden fra ca. 1900 til i dag. Alle udstillede kunstnere er anerkendte og særdeles eftertragtede.

Det er med glæde og stolthed, at vi udstiller en række akvareller af en af de førende færøske kunstnere, Bárdur Jákupsson (1943 – ). Gennem den seneste tid har Jákupsson skiftet medie fra olie på lærred til akvarel på papir, og det er med et fantastisk resultat. De færøske landskaber former sig dramatisk, frit og abstrakt under penslen, hvor både blidheden og vildskaben kæmper om pladsen på papiret. Akvarellens milde nuancer – blandet med Jákupssons karakteristiske kaligrafiske strøg – betager på udsøgt vis.

En anden af de spændende kunstner på udstillingen er Pylle Søndergård, der med sin blandingsteknik af grafisk tryk og akvarel opnår nogle bemærkelsesværdige resultater. Med fine detaljer og streger på massive flader drager Pylle Søndergaard os ind i en nyfortolkning af den traditionelle kubistiske verden.

Der udstilles også værker af: Kjarval, Mogens Andersen, Richard Mortensen, Carl-Henning Pedersen, Erik Ortvad, Maren Schimmer, Ejler Bille, Else Fischer-Hansen, Lars Dan, Lise Honoré, Inge Lise Westman, Morten Lassen, Svend Wiig Hansen, Viera Collaro, William Skotte Olsen, Ole Søndergaard, Jane Balsgaard, Adam Saks, Erland Cullberg, Heerup, Trampedach, Arthur Köpcke, Egill Jacobsen, Peter Brandes, Anders Moseholm, Lise Malinovsky, Frans Kannik, Jens Haugen Johansen, Carl Locher, Jørgen Nash, Hans Øllgaard m.fl.

Udstillingen vises hele april. Se åbningstider på galleriets hjemmeside.

På gensyn.

Pylle Søndergård & Susanne Risom

PYLLE_SØNDERGAARD_002
BARDUR_ JAKUPSSON_001

img_4122

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.