Aktuelt

Stemning fra galleriet

Lige nu udstilles malerier af Pia Fonnesbech og keramik af Geert Kisum. Fælles for begge kunstnere er deres inspiration og fascination af orienten.

Pia Fonnesbech i sin fortolkning af tidligere tiders ornamentik fra Østen, Persien og senere William Morris’ England – hvilket altid afspejles i værkerne.

Hos Geert Kisum viser dette sig i hans valg af glasurer, teknikker og former på de keramiske værker.

Pia Fonnesbech kan ikke sammenlignes med andre nutidige danske kunstnere – hverken i billedsprog eller farvevalg. Når man betragter Pias koloristiske malerier, bringes man tæt på egne minder og følelser – det er kompositioner og farver, der påvirker én med stor kraft. Samme udtryk som vi kender fra en af de vigtigste og mest indflydelsesrige franske kunstnere – Henri Matisse.

 

Pia har de seneste 20 år tilbragt mange perioder i kunstnerboligerne i Ræveskiftet her i Hornbæk og har derfor et særligt forhold til byen.

Geert Kisum udstiller sine fantastiske flotte rakuværker her i galleriet. Værkerne udstråler Geerts suveræne forståelse for glasurernes historie med udspring i 14-1500-tallets Kina og Japan. Med en overlegen hånd former Geert sine værker og med energi og glæde eksperimenterer han med glasurerne og deres reaktion på forskellige påvirkninger. Resultatet ser vi i en række usædvanlig smukke skåle og vaser.

Geert er en af Hornbæks væsentligste kunstnere, og det glæder mig at udstille hans værker.

Udover de to ovennævnte kunstnere viser galleriet en lang række andre anerkendte kunstnere. Litografiske tryk af Jorn, Alechinsky, Jan Voss, Robert Jacobsen, Jørgen Nash og Reinhoud d’Haese samt keramik af Lise Honoré, Annie Hull, Peter Wills m.fl.