Om galleriet

Galleriet Hornbæk, som i sin levetid har fået ry som den vægtigste udbyder af moderne kunst på nordkysten, ejes og drives af kunsthistoriker Susanne Risom.

Galleriet er en kunsthandel, der favner kvalitetskunst af både yngre talentfulde kunstnere på vej frem og af anerkendte etablerede navne. Der udstilles alle kunstarter, med særlig vægt på maleri og skulptur. Med et skarpt øje for kvalitet og potentiale udvælger Susanne Risom personligt alle værker, hun repræsenterer.

Galleriet har skabt en signaturkrukke ”Hornbæk Krukken”, som har fundet sin form i dialog mellem gallerist Susanne Risom og kunstnerisk sparringspartner Pylle Søndergård. Formen har et internationalt tvist, hvor både den japanske og den engelske keramiktradition er at spore, og den er drejet af en af Europas dygtigste pottemagere. Galleriet inviterer anerkendte kunstnere til at dekorere unika “Hornbæk Krukken”, som gennem de sidste par år er blevet et brand og en “must have” kunstgenstand.

Udover galleriet driver Susanne Risom også en vurderingsforretning, hvor hun er beskikket af Domstolsstyrelsen som vurderingsfagkyndig indenfor kunst, antikviteter og privat indbo. Susanne Risom vurderer i dag for en stor del af landets advokater, revisorer og forsikringsselskaber. Med galleriets succes har mange kunder ligeledes fundet ud af at komme forbi hovedgaden i Hornbæk og få en kvalificeret vejledning om værdi og salgsmuligheder.

Inden Susanne Risom åbnede kunsthandel i Danmark, var hun bosiddende i England, hvor hun også beskæftigede sig med kunst og antikviteter. Det var også her, at hun tog sin universitetsgrad i kunsthistorie og vurdering af finere kunst.

Susanne Risom, BA (Hons) Fine Arts Valuation