- Fernisering
Leave a comment

Fernisering “Horizons”

”Horizons”
Fernisering på Kulturnatten – fredag den 23. september kl. 16-18.00
Kulturnatten fortsætter i galleriet til kl. 21.00

Mellem himmel og jord – mellem generationer af kunstnere bevæger vi os rundt på denne udstilling, som er en hyldest til land og vand – både i naturalistisk og i abstrakt form.

Nutidige kunstnere spiller op til det 18- og 19 århundredes mestre. Galleriet viser med en sublim ophængning, hvordan 100 års billedsprog matcher og styrkes ved at vises side ved side.

En poetisk skulptur – et papirskib af Jane Balsgaard svæver florlet i rummet og danner omdrejningspunktet for denne udstilling. Et abstrakt værk af Jane Balsgaard udført med akvarel på håndstøbt papir fremhæves og får styrke i sin skønhed og blide palet fra et 1800-tals marinemaleri af Hornbæk kunstneren Carl Locher. Begge værker inddrager et impressionistisk havstykke af Børge Nyrup i sammenhængen.

Vi krydser mange grænser på denne udstilling. Vi bryder tabuer om, hvad der kan sættes sammen, og hvordan vi udstiller blandt andet et William Skotte Olsen maskebillede sammen med et skib på smult vand ved aftentid. Her er det den sarte rosa aftenhimmel, der fremhæves af Skotte Olsens mere kraftige brug af samme kolorit. Resultatet er betagende.

Michael Anchers maleri af en sømand ved ror drager en keramisk ugleskulptur af Pylle Søndergård ind i sit kunstneriske univers, og Lise Honorés polerede bronzeposer falder fint ind med de flotte guldrammer på malerierne fra det 18 århunderede, og side om side med Carl Olsens motiv med franske krigsskibe må man overgive sig til en sensationel æstetisk oplevelse.

Udstillingen vises hele September, og udover ovennævnte navne har vi fundet plads til mange andre spændende kunstnere på vægge og podier, bl.a. Jens Søndergaard, Poul Isbak, Arne L. Hansen, Richard Mortensen, Jorn, Anders Moseholm, Lars Dan, Ejler Bille, Carl Henning Pedersen, Morten Lassen, Trampedach, Lise Malinovsky og Kjarval.

Kunstneren Jane Balsgaard er tilstede under ferniseringen og vil fortælle om sine skulpturer.

På gensyn.

Med venlig hilsen

Pylle Søndergård & Susanne Risom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.