- Fernisering
Leave a comment

Stor succes for Lars Dan værker i Galleriet Hornbæk i påsken

Med åbningen af en flot udstilling af Lars Dans helt nye værker ”Strandsten” fejrede Galleriet Hornbæk sin 3 års eksistens i Nordsjælland. Der var i påskedagene stor interesse for værkerne, og gæsterne ved ferniseringen kom fra nær og fjern for at se og købe.

Den store enegænger i dansk kunst, en af Danmarks anerkendte og interessante billedkunstnere, Lars Dan, udstiller en række værker hovedsaligt på papir fra hans nye serie ”Strandsten”.  Det trylleriske lys har fundet vej ind i det tidligere mørke billede univers, og som Lars selv siger, ”er det lyset og havet i Hornbæk, der har skubbet mørket til side”. Han taler ligefrem om ”før og efter Hornbæk”, når han beskriver sine værker.

Sidste år flyttede Lars Dan til Hornbæk, og her har han nyfortolket lyset. Lyset i udtryk og lyset som de store danske impressionister allerede fandt her i slutningen af 1800-tallet.

Lars Dan (1960) blev optaget på Kunstakademiet som meget ung og dimitterede i 1982. I starten af sin karriere udstillede han med de ”Unge Vilde”, men han gik hurtigt sine egne veje og udviklede sig til en ener på den danske kunstscene. Med sine karakteristiske og originale skulpturelle malerier, hvor det enkelte maleri er både 2 og 3 år undervejs, og hvor lag på lag af oliemaling dækker lærrederne, har Lars Dan for alvor placeret sig blandt de ypperste kunstere.

Der er en længsel og dybde i disse malerier, som Lars kalder sjælelandskaber, og som inviterer beskueren ind på en vandring i et landskab, som ikke findes på noget kort, men som ens eget lyriske og intuitive jeg kan mærke og kan fordybe sig i. Her er der ikke plads til det forcerede, det ”pleasende” eller til det intellektuelle udtryk, hvor hjernen bestemmer over det spontane. Med andre ord – det vi ser, er ærlig og uforvansket kunst.

Lars Dan har blandt andet udstillet på Sophienholm og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, og han har værker repræsenteret på Louisiana, Statens Museum for Kunst og Kunsten i Ålborg

Lars Dan er også aktuel med sine to nye digtsamlinger ”Caput Mortuum” og ”alle veje til Rom ender blindt”, som netop er udkommet, og som kan købes i galleriet. Lars Dan vil være til stede i galleriet kl. 14-15.00, hvor han vil signere sin nye digtsamling.

Side om side med Lars Dans prægtige værker udstiller et ungt lovende talent inden for glaskunst, Kresten Fiori Bindesbøll sine yndefulde og elegante glasskulpturer.

Kresten Fiori Bindesbøll (1985) er uddannet glaspuster og designer på Den Svenske ”School of Glass” i Orrefors. Kresten har siden arbejdet som glaspuster i ”hotshops” i både Danmark, Sverige og Island.

De aktuelle glasskulpturer er holdformet og mundblæst, og alt arbejde er udført af Kresten selv. Han dyrker den cylinderiske form, som han enten skærer, sliber og polerer, eller som han former med en glasblæseteknik, der kaldes ”caneworking”.

Kresten finder sin inspiration i både den nordiske og den italienske glaskunst.

Udstillingen kan ses hele april.

Udover de to ovennævnte hovedattraktioner viser galleriet endvidere sin faste udstilling med navne som Arne L. Hansen, Pylle Søndergård, Erik Ortvad, Wiliam Skotte Olsen m.fl. Også altid litografier af Jorn, Carl-Henning Pedersen, Alechinsky m.fl.

Bedste hilsener og på gensyn!

Susanne Risom

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.