Jørn Utzon (1918 - 2008)
Leave a comment

Jørn Utzon – Fernisering

Galleriet Hornbæk fejrer med fernisering lørdag 7. april kl. 13.00 – 17.00 hundrede-året for Jørn Utzons fødsel – 9. april 1918. Tilstede vil være Jørn Utzons søn arkitekt Jan Utzon.

Kunsthandler Susanne Risom har den store glæde at invitere til en spændende og intim udstilling i galleriet, hvor Jørn Utzon bliver præsenteret ud fra en mere privat vinkel, end den vi oftest har set.

Udstillingen viser flere af Utzons verdensberømte projekter, og den tager som noget unikt afsæt i Jørn Utzons kunstneriske begavelse.

Susanne Risom fortæller, at der under researchen til udstillingen dukkede flere eminent fine kunstneriske skitser op, og det har vist sig, at Jørn Utzon påbegyndte alle sine projekter med skitser af ideen, efterfulgt af de mere præcise arkitekttegninger.

Under arkitekt Jan Utzons kyndige vejledning har vi fået et godt indblik i Jørn Utzons arbejdsmetoder, og vi har udvalgt en håndfuld af de fineste skitser, som vi har fremstillet som ink-print og med Jan Utzons personlige, håndskrevne kommentarer og anekdoter. Disse værker er alle nummereret og signeret af Jan Utzon og kan købes på udstillingen.

Det er interessant at bemærke, at Jørn Utzons kunstneriske begavelse udviklede sig sideløbende med den modernistiske bevægelse i Europa. Der ses umiddelbart paralleller til både Le Corbusier, Fernand Léger og Picasso i de udvalgte værker.


De udstillede projekter inkluderer både mesterværker som for eksempel Sydney Operahus, Paustian og Bagsværd Kirke samt andre spektakulære bygningsværker både i ind – og udland.

Vi perspektiverer de udstillede projekter i den samtidige kunstverden med værker af hovedsaglig danske samtidskunstnere, hvor flere af værkerne spejler sig i Jørn Utzons skitser.

Som en meget intim og privat detalje har vi bedt arkitekt Jan Utzon håndplukke en række fotos fra familiealbummene. Disse udstilles på en ”opslagstavle”, og giver gæsterne et indblik i den Utzonske dagligdag.

Udstillingen understøttes af et billedkatalog.

 

På gensyn i galleriet

Susanne Risom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.