- Fernisering, Svend Wiig Hansen (1922 - 1997)
Leave a comment

Svend Wiig Hansen – Fernisering

Fernisering
”Svend Wiig Hansen 100 år”

Jeg har været personligt fascineret af kunstneren Svend Wiig Hansen i noget, der føles som en menneskealder. Hans værker drager mig, det være sig skulptur, grafik, tegning og maleri. Jeg oplever også, at der er mange, ligesom jeg selv, der føler den samme tiltrækning.

Hvorfor jeg er så betaget af Svend Wiig Hansens billedsprog, som roterer omkring mennesket og mennesket som figur, er relativt enkelt at forklare: Æstetikken i det uskønne – skønheden i det uperfekte. Det er ærligheden og sensualiteten, som er så gennemtrængende i Svend Wiig Hansens værker, at den går rent ind i sanseapparatet. Det berører mig langt dybere end den perfekt afbildede figur, for er det ikke sådan, det netop opleves at være et menneske?

Svend Wiig Hansen er en gigant blandt danske kunstnere, og jeg kan ikke pege på tilsvarende, hverken blandt samtidige eller nutidige kunstnere.

Wiig Hansen gik sine egne veje og fandt inspiration på flere fronter, både i andre kulturer og forskellige århundreder. Den norske kunstner Edvard Munch bliver ofte nævnt som inspirationskilde, hvilket er tydeligt, også forbindelsen til den store britiske billedhugger Henry Moore (1898 – 1986), er helt åbenlys.

Henry Moore er en legende indenfor britisk moderne kunst – ligeså er Svend Wiig Hansen det for moderne dansk kunst.

Den 20. december er det 100 år siden, at Svend Wiig Hansen blev født, og glæden ved at kunne fejre det – ved at invitere til fernisering – er meget stor.

Lørdag den 17. december kl 14.00 – 16.00.

Udstillingen viser både skulptur, oliemaleri, gouache, tegning og grafik. Enkelte værker kan købes.

Begge kunstnerens sønner, Christian og Nicholai Wiig Hansen, vil være til stede.

Vi benytter lejligheden til at at ønske hinanden en glædelig jul, og byder samtidig på et glas gløgg eller vin.

På gensyn i Galleriet Hornbæk.

Susanne Risom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.