- Fernisering
Leave a comment

ÅBNINGS RECEPTION i galleriets keramik studio onsdag 17. april 14.00 – 18.00

Galleriet Hornbæk udvider med nabobutikken på hovedgaden i Hornbæk.

Min lidenskab for kunstnerisk skønhed har jeg siden 2007 delt med alle mine gæster, først i galleriet på Lappen 18 i Helsingør og siden 2012 fra nuværende adresse på Nordre Strandvej 340 i Hornbæk. Jeg har altid været fascineret af leret som materiale. Mens jeg boede i England og studerede ”Fine Arts Valuation”, investerede jeg selv i mine tidligste keramiske værker.

Galleriets første udstilling med ler foregik på Lappen, hvor jeg havde en kunstner, som arbejdede direkte efter model.

Nu er tiden kommet til, at galleriet skaber et arbejdende studio i Hornbæk inden for keramik. Udvalgte, anerkendte kunstnere og keramikere bliver fremover inviteret til at vise deres talent ud i lerets verden ved at bearbejde unikke lerkrukker – der vil blive kendt som ”Hornbæk Krukker”.

Det er min idé med udvidelsen, at gæsterne kan opleve værkerne i proces og få mulighed for at tale direkte med kunstnerne. Kunstner Pylle Søndergård bearbejder den første krukke i det nyåbnede Galleriet Hornbæk Studio.
Det er mit håb, at Søndergårds karakteristiske billedsprog med ugler kommer til at fylde fladen, men det har jeg ingen indflydelse på, da kunstnerne får komplet frie hænder til at udfolde deres kreativitet.

Til åbningsdagen er en anden spændende kunstner, Pernille Clausen,  inviteret til at formgive studiets krukke nummer 2, ligesom Geert Kisum – en velkendt lokal keramiker – står for kukke nummer 3.

Mit ønske er, at der bliver en fantastisk energi og aktivitet i de nye udvidede lokaler, hvor der også løbende udstilles et bredt udsnit af danske og udenlandske kunstnere og keramikere.

Til åbningen vil der være keramiske værker af danske Per Weiss, Lene Regius, Pylle Søndergård, Louise Egedal, Rikke Elgaard, Ursula Reuter Christiansen, Lin Utzon, Lise Honoré og Bente Hansen. Der udstilles også udenlandske kunstnere, som for eksempel Bertrand Thibault, David Fry, Peter Wills og Marianne de Trey.

Som altid udstilles der billedkunst i særklasse, og der vil på åbningsdagen hænge nye og spændende kunstnere på galleriets vægge side om side med gamle kendinge.

På gensyn

Susanne Risom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.