Pylle Søndergård (1952 - )
Leave a comment

Aktuel udstilling

Pylle Søndergårds forunderlige ugler, falke og andre keramiske værker

Galleriet Hornbæk udstiller værker af en af tidens professionelle danske kvindelige kunstnere Pylle Søndergård. Pylle Søndergårds forunderlige ugler, falke og andre keramiske værker pryder allerede nu galleriets vindue i al deres pragt og farveglans og kan ses helt frem til jul.

Det er let at forelske sig i Pylle Søndergaards fantastiske ugle- og falkeskulpturer, som er drejet i rødler og dekoreret med begitning, sgrafitto og blank glasur, hvilket giver et smukt laserende udtryk. Foruden kunstnerens åbenlyse beundring og tiltrækning af motiverne formår Pylle Søndergård også at formidle symbolikken i disse kraftfulde fugle. Dualismen og det guddommelige i skulpturerne er spændende og tager os langt tilbage til historien om Olympen – gudernes hjem, hvor både ugler og falke er mytologiske væsner i henholdsvis klogskabens og jagtens tegn.

Pylle Søndergård har også tænkt, at ugleskulpturen, som er en lågkrukke, kan benyttes til at opbevare små anekdoter eller andre skatte fra familien, den bor hos – og dermed skabe både en smuk og hyggelig tradition.

Pylle Søndergårds CV er langt og imponerende med utallige samudstillinger på Kunstnernes Efterårsudstilling siden 1987 og mange separatudstillinger, udstillinger i hele landet og i udlandet bl.a. i Japan i 1998 og Washington DC. Nu har Pylle Søndergård valgt at bosætte sig i Hornbæk, hvilket helt sikkert bliver til gavn og glæder for både Hornbæk og galleriet.

Galleriet viser endvidere sin faste udstilling med navne som Erik Ortvad, Lise Malinovsky, Jørgen Nash, Peter Bonnén, Lise Honoré, Geert Kisum, Viera Collaro, Ada Scheller, Arne L. Hansen og m.fl.

Bedste hilsener og på gensyn!

Susanne Risom

Gallerist

Foto af fotograf Hans Søndergård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.